Dzień Praktycznego Działania
27 marca odbył się w naszej szkole Dzień Praktycznego Działania, którego tematem przewodnim były potrawy oraz ozdoby z ryżu i makaronu. W imprezie wzięli udział uczniowie młodszych i starszych Zespołów Edulacyjno-Terapeutycznych oraz uczniowie klas Przysposabiających do Pracy.
Młodsze klasy przygotowały wielkanocne jajko z makaronu, papierowe pisanki ozdabiane ryżem i makaronem oraz sałatkę makaronową z tuńczykiem. Starsi uczniowie skupili się na gotowaniu i przyrządzili smaczne potrawy: zupę owocową z makaronem, ryż z warzywami, makaron z sosem pieczarkowym oraz zapiekany ryż z jabłkami. Wszyscy bardzo chętnie pracowali, niecierpliwie czekając na finał – degustację potraw!
Zaproszeni rodzice oraz nauczyciele wraz z Dyrekcją Szkoły pochwalili uczniów za ich zaangażowanie i wysiłek włożony w prace kulinarne i artystyczne. Wszystkim bardzo smakowały potrawy, mogliśmy także nacieszyć oko piękną dekoracją gazetki.